piatok 28. marca 2014

Low carb fitness lasagne

Toto jedlo je výdatné, plné proteínov a úžasne chutné. Ak milujete lasagne tak ako ja, určite vyskúšajte aj túto fit verziu, ktorá má oproti obľúbenej klasike oveľa menej kalórií a tuku a môžete si ju dopriať úplne bez výčitiek.

Navyše do týchto lasagní nepoužijeme cestovinu, takže sú aj low carb a obsahujú len 5g sacharidov na porciu ;-)

Potrebujeme:

Na "lasagne":
5 vajec
balenie trojuholníkových syrčekov - ja som mala veselá krava štíhla (140g)
olivový olej
Na mäsovú plnku:
balenie kuracích pŕs
konzervu lúpaných paradajok- krájaných
3 stredne veľké cukety
soľ
čierne korenie
masox
oregano
cibuľu
2 strúčiky cesnaku
čili korenie
olivový olej
Na "bešamel":
balenie ricotty (250g)
1,5 dcl mlieka
tvrdý syr na posypanie

Postup:

Najprv si pripravíme lasagne. Vajíčka rozbijeme do väčšej misky a pridáme syrčeky. Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom. Na teflónovej panvici rozohrejeme olivový olej ( stačí 1 PL pred prvou palacinkou) a postupne vyprážame tenké syrové palacinky. Kým sa pomaly robia palacinky, ošúpeme si cukety a škrabkou z nich narobíme pásiky, ktoré dáme do väčšej misky, osolíme a necháme odstáť nech trošku pustia šťavu. Keď sú palacinky hotové prejdeme na mäsovú plnku. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku s pretlačeným cesnakom. Pridáme nadrobno nasekané kuracie prsíčka, ktoré osolíme a okoreníme. Potom pridáme masox, cuketu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú šťavu, lúpané paradajky, oregano a štipku čili. Všetko dobre premiešame a restujeme kým je mäsko hotové. Bešamelovú omáčku si pripravíme veľmi jednoducho - dobre rozmiešame ricottu s mliekom, aby vznikla hladká hmota. Plech vymastíme maslom a na spodok dáme vrstvu nášho bešamelu. Nasleduje vrstva palaciniek a vrstva mäsa. Takto postupne navrstvíme celé lasagne. Na záver dáme bešamelovú vrstvu a hojne posypeme strúhaným nízkotučným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a necháme zapiecť dozlatista asi 30 minút.

1 porcia obsahuje: 9g tuku, 23g bielkovín a len 5g sacharidov.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára